Dinsdag 18 juni 2019

ORGELCONCERT HANS LEENDERS

Hans Leenders is artistiek leider van het professionele kamerkoor Studium Chorale, artistiek adviseur van het Nederlands Gregoriaans Festival, de Chorbiennale Aachen en het orgelfestival L’Europe et l’Orgue. Tevens is hij hoofdvakdocent orgel, docent muziekgeschiedenis aan het Maastrichts conservatorium en gastdocent voor gregoriaans aan de Folkwang-Universität der Künste Essen. Daarnaast is hij cantororganist van de OLV basiliek te Maastricht en titularisorganist van de Kopermolen te Vaals en geeft hij gastdirecties bij ondermeer het Sloveens Radiokoor, Cappella Amsterdam, Groot Omroepkoor, Europa Cantat en vele Europese conservatoria.

 

Hans Leenders heeft orkestproducties gemaakt met het Philharmonie Zuid-Nederland, Symfonieorkest Vlaanderen, Florilegium Musicum (barokorkest) en Ensemble ’88 (een muziekensemble gespecialiseerd in hedendaagse muziek).

 

Als componist profileert hij zich de laatste jaren steeds meer. Zijn composities zijn ondermeer uitgegeven bij Ascolta, Harmonia en De Haske.

 

Programma : J.S. Bach - Clavierübung no. 3

Datum
Aanvang
Tickets

 
 

 

Dinsdag 18 juni 2019
20.00 uur
€ 7,00 (kaarten verkrijgbaar aan de zaal)