Zaterdag 26 oktober 2019

KAMERKOOR ZESTIEN WAD

- Scandinavische muziek -

Landelijk kamerkoor Zestien Wad o.l.v. dirigent Wim van Herk geeft op 26 oktober 2019 op Schiermonnikoog een concert met koormuziek van Scandinavische componisten. Hiermee doet het koor voor het eerst dit waddeneiland aan.

 

Het programma bevat een keur aan prachtige a capella koormuziek van onze noorderburen Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland. Het koor brengt bijzondere werken tot klinken van componisten als Sibelius, Nystedt, Gjeilo, Rautavaara, Stenhammer en Sandström.

 

Zestien Wad is opgericht in 2001 op het waddeneiland Vlieland. Het koor bestaat uit ervaren amateurzangers uit heel Nederland. Jaarlijks voert het koor één of twee programma’s uit, niet meer op Vlieland maar inmiddels overal in Nederland. Met regelmaat verzorgde het koor speciale en sfeervolle kerstconcerten, zoals het afgelopen jaar in Haarlem en de Hoekse Waard.

 

Aanleiding voor de naam van het koor was het eerste programma dat werd uitgevoerd door zestien zangers op het ‘Wad’-deneiland Vlieland. Sindsdien werd het gekozen programma leidraad voor de bezetting. Zo voerde het koor de Johannes Passion en de Hohe Messe uit met 28 zangers. Uiteraard werden hierbij ook instrumentalisten ingeschakeld.

 

Zestien Wad heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een veelzijdig ensemble. Naast het klassieke a capella repertoire uit voornamelijk de 19e en 20e eeuw waagde het koor zich meermalen en met succes aan lichte muziek zoals Jazz standards en arrangementen van popnummers. Hierbij genoot het koor begeleiding van een Jazz trio. In 2015 maakte het koor een concertreis naar Marokko met het programma ‘Chansons classiques et populaires’.

ZATERDAG 26 OKTOBER
20:30 UUR

GROTE ZAAL

Toegang gratis

Collecte bij de uitgang