Zondag 29 december 2019

"DE DAMES SCHUMANN"

In het 200ste geboortejaar van de beroemde concertpianiste Clara Schumann-Wieck (1819-1896), wordt voor de tweede keer dit jaar in het Cultureel Ontmoetingscentrum de voorstelling ‘De Dames Schumann’ gespeeld. Het gaat hier om een muziek & theater programma van zangeres Gea Passies en pianist Johanan Havinga.

 

In deze voorstelling kijkt dochter Marie terug op het leven dat zij heeft geleid in dienst van haar beroemde moeder. Clara Schumann had een glansrijke internationale carrière als concertpianiste van ruim 60 jaar en droeg daarnaast de verantwoordelijkheid voor een gezin van zeven kinderen. Dochter Marie zingt liederen die door haar moeder zijn gecomponeerd. Ze vertelt over het leven in het gezin Schumann en over de tragedies waarmee het gezin werd geconfronteerd. Clara Schumann speelt in de voorstelling onder andere muziek van haar echtgenoot Robert Schumann, en van haar vriend Johannes Brahms.

 

Het duo Passies & Havinga komt voor het negende achtereenvolgende jaar rond Oud & Nieuw naar Schiermonnikoog. Zij hebben hier diverse klassieke muziekvoorstellingen gespeeld, die in de voorgaande jaren met veel waardering werden ontvangen.

 

www.passiesenhavinga.nl

ZONDAG 29 DECEMBER
20.15 UUR

€ 12,50

t/m 17 jaar gratis

GROTE ZAAL

Kaarten verkrijgbaar aan de zaal