Zondag 7 april 2019

KAMERMUZIEKCONCERT: JONGE STRIJKERSTALENTEN TE GAST OP SCHIER

Op 6 en 7 april zijn de jonge talenten uit het Haydn Jeugd Strijkorkest te gast op Schiermonnikoog. Een weekend lang werken de strijkers onder leiding van professionele coaches aan prachtige kamermuziek en het resultaat daarvan is te horen tijdens het Haydn Kamermuziek Concert op zondagmiddag 7 april in De Stag.

 

Kamermuziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de opleiding die de stichting HJSO biedt aan de leden van het Haydn Jeugd Strijkorkest en het Haydn Voorbereidend Strijkorkest. Naast de ontwikkeling van de specifieke strijkersklank in het orkest is de individuele ontwikkeling van de jonge strijkers van groot belang: want hoe sterker de individuele spelers zijn, hoe beter de orkesten in het geheel klinken. Tijdens dit kamermuziekweekend wordt daarom in kleine ensembles intensief aan samenspel en muzikale interpretatie gewerkt.

 

Over het Haydn Jeugd Strijkorkest
Het orkest werd in 1989 opgericht en staat sinds 2005 onder leiding van Jan-Ype Nota. Het orkest beweegt zich sinds de start op een zeer hoog artistiek niveau. Veel oud-leden hebben een conservatoriumstudie afgerond en maken naam als solist, orkestmusicus, kamermusicus, docent, of bekleden managementfuncties in het muziekleven. Dit jaar bestaat de Stichting HJSO 30 jaar en staan er gedurende het jaar bijzondere projecten en concerten op de planning, met als hoogtepunt het jubileumconcert op zaterdag 15 juni in de Nieuwe Kerk in Groningen. Het Haydn Voorbereidend Strijkorkest staat sinds 2010 onder leiding van Gijs Philip van Schaik.

 
Foto: SmartiPhoto

Datum
Aanvang
Tickets

 
 

 

Zondag 7 april 2019
14.30 uur
€ 10,00